{ "title": "Üreterin Görevi", "image": "https://www.bobrek.gen.tr/images/ureterin-gorevi-5598.jpg", "date": "19.01.2024 11:37:07", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Üreterin Görevi; Üreter, insanların bilgi sahibi olması gereken konulardan bir tanesidir. Üreteri bilmek için ilk olarak böbrek hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Böbrek, omurgalı canlılarda bulunan, 2 adet fasulye şeklinde yer alan boşaltım organlarına verilen isimdir.

Üreterler ise böbrek ile idrar torbası arasında yer almakta olan ve mesaneye kadar uzanan, yaklaşık olarak 30-35 cm uzunluğunda olan ve kas liflerinden meydana gelmiş, boru biçimindeki kanallardır. Her iki böbreğin tarafında da birbirinden bağlantısız şekilde yer alır.

Üreterin görevi nedir?

Üreterler, böbreklerden idrarı taşıyan ve mesaneye ileten kanallardır. İnsan vücudunda her bir böbrekten birer adet olmak üzere toplamda iki üreter bulunur. Üreterler, idrarın böbreklerden üreterler boyunca mesaneye doğru akmasını sağlayarak idrar sistemini çalıştırır.

Üreterin üç yerde darlığı bulunmaktadır. Birinci darlık başlangıç kısmında, ikinci darlık lineanın çaprazlamış olduğu yerde, üçüncü darlık ise sidik kesesine girdiği bölümdedir. Neredeyse en dar olan yeri burasıdır. Kendi içerisinde taş ve kum oluşmaz, genel olarak, böbrekte oluşan taşlar üretere düşüp, problemler oluştururlar.

Üreterler, böbreklerden çıkan idrarı taşırken bazı önemli görevleri yerine getirir
Üreterlerin görevi, idrarın böbreklerden düzenli bir şekilde atılmasını sağlamak ve idrar sisteminin sağlıklı çalışmasını desteklemektir.

" } ] }