{ "title": "Böbrek Çayı", "image": "https://www.bobrek.gen.tr/images/bobrek-cayi.jpg", "date": "20.01.2024 23:44:04", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "
Böbrek çayı idrar yolu enfeksiyonlarına, böbrek taşları ve kumlarına karşı etkilidir. Çaylar yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her seferinde taze olarak hazırlanması gerektiğidir. Çay tariflerinin olumlu etkilerini gösterebilmesi için, bitkiler çayın içine önerilen miktarlarda ve dozlarda koyulmalıdır.

Huş Yaprağı Çayı: Çayın yapımı için gereken malzemeler; 20 gr kadar Huş yaprağı, 20 gr At kuyruğu otu, 20 gr Ayrık kökü ile 20 gr Ayı üzümü yaprağı, 10 gr Orta sifon yaprağı ve 10 gr Peru çayı gereklidir.

Bir başka mesane ve böbrek üşütmelerine karşı böbrek çayı tarifi de şöyledir; 40 gr Ayı üzümü yaprağı,
15 gr Ayrık kökü, 15 gr Altın başak otu, 5 gr Mavi çiçek, 5 gr Nane yaprağı karışımı, demlenerek çayı hazırlanır.

Ortasifon Çayı: bu böbrek çayı, Böbrek taşını ve kumunu dökmek için tavsiye edilir. 30 gr Ortasifon, 30 gr Ayı Üzümü yaprağı, 20 gr Altın otu, 15 gr Kayışkıran kökü, 5 gr turunç kabuğu ile hazırlanır.

Ayı Üzümü Yaprağı Çayı: İdrar yolları enfeksiyonu durumunda hazırlanması gereken Ayı üzümü yaprağı çayı malzemeleri, şunlardır; 30 g Ayı üzümü yaprağı, 20 gr Ölmez otu, 20 gr Ortosifon yaprağı, 20 gr Huş yaprağı ve 10 gr Kırk kilit otu kaynatılır.

İltihap giderici ve mesaneyi dezenfekte edici özellikleri bulunan bitkiler ile hazırlanan böbrek çayı mesane iltihapları için iyi bir çaydır. Çayın hazırlanması için kullanılacak bitkiler; 30 gr Ayı üzümü yaprağı, 30 gr Meyan kökü, 20 gr Huş yaprağı, 20 gr Altın otu.

Kramp giderici olarak kullanabileceğiniz bir başka çay tarifi ise; 35 gr Ayı üzümü yaprağı, 25 gr Meyan kökü, 15 gr Ayrık kökü, 15 gr Huş yaprağı ve son olarak 15 gr Ardıç kozalağı.

Böbrek çayı hazırlamak için gereken bütün bitkiler, aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. Ancak, dikkat edilmesi gereken en önemli husus, şifa bulmak için kullanılacak bu bitkiler, bir Uzman bilgisi dahilinde kullanmalıdır, aşırı ya da yanlış kullanım sonuçlarında faydası yerine zararı dokunabilir.
" } ] }